Lucijina kuhinjica recepti torte

BIJELA ČOKO MALINA

Vjerujem kako ćete se svi složiti sa mnom da je Pinterest neiscrpan izvor ideja za sve kreativce. Ja sam tamo najmanje jednom svaki dan i samo mi je žao što nemam više vremena za napraviti sve za što tamo pronađem inspiraciju. Ova torta je plod višednevnog proučavanja bezbroj neodoljivih torti i dekoracija. Danas sam uhvatila malo vremena i odmah u akciju. Zamisao je bila lagana torta nježnih tonova i obavezno najmanji kalup koji imam, jer sam htjela visoku tortu. Biskvit mora biti svijetli, al koju kremu 🤔 I eto još jedan put u životu Bog mi daje odgovor. U pravi čas dolazi moja draga majka sa zdjelicom zaleđenih malina. Odluka pada iste sekunde. Maline i bijela čokolada. Biskvit je klasični, ali sa mrvicu brašna više kako bi mogao ,,iznijeti,, sve te kreme. Bijelu čokoladu inače obožavam i nekako mislim da bi se s malinama idealno složila. Moram priznati sve je ispalo onako kako sam zamislila. Torta je preukusna, izgledom zadovoljava, znači idemo dalje istraživati Pinterest 😁

BISKVIT:

5 jaja

180g šećera

50ml ulja

50ml mlijeka

220g brašna

Prašak za pecivo

Jaja i šećer umutiti čvrsto, dodati ulje i mlijeko, malo još promiješati, zatim u smjesu prosijati brašno i prašak i sve još ručno lagano pomiješati. Podijeliti u dva kalupa promjera 20,dna obložena papirom za pečenje i peći oko 30 min na 180 stupnjeva. Ispečeni biskvit izvaditi iz kalupa i ostaviti hladiti na rešetki.

KREMA MALINA

200g smrznutih malina

50g šećera

200ml vode

70g gustina

50g maslaca

Maline posuti šećerom, preliti sa pola količine vode i pustiti da prokuha. U ostatku vode razmutiti gustin, preliti preko malina i kuhati par minuta uz miješanje. Kad je gotovo maknuti sa štednjaka, dodati maslac i miješati dok se ne rastopi.

BIJELA KREMA

250ml vrhnja za kuhanje

250g bijele čokolade

1 kesica želatine u prahu

250g mascarpone sira

250ml vrhnja za šlag

Čokoladu lagano otopiti u vrhnju za kuhanje, dodati želatine, grijati dok se otopi i onda ostaviti hladiti. Šlag čvrsto umutiti, dodati mascarpone i ohlađenu čokoladu i sve sjediniti.

ZA NAMAKANJE BISKVITA

100ml likera od malina

1 žlica šećera

Svaki biskvit prerezati na 2 dijela i svaku od dobivene 4 kore malo poprskati likerom. Na biskvit namazati kremu od malina. Po kremi od malina bijelu kremu. Trebalo bi sačekati da se na kremi od malina uhvati korica prije stavljanja bijele, kako se ne bi pomiješale. To čekanje sam izbjegla tako što sam bijelu kremu stavljala pomoću dekor vreće. Tako slagati na sve 4 kore. Ostaviti u frižideru da se sve fino stegne.

DEKORACIJA

250ml vrhnja za šlag

2 smokve

7-8 malih jagoda

Puslice od bjelanjka

Preljev za torte

Crvena jestiva boja

Ja sam dekorirala ovako, a vi pustite mašti na volju 😁

Na torti su jagode umjesto malina samo iz razloga što su sve maline zaleđene pa me bilo strah da ne ovlaže puslice i ostatak dekoracije.

Primjetiti ćete da se izrezani komad malo ,,spustio,, od rezanja, ali to je samo iz razloga što nismo mogli izdržati rezati je sutra nego 2 sata nakon što je napravljena 😂

Želim vam ugodan ostatak dana 😘